Ndërlidhjet

SANT PETERSBURG


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Beorge Bush dhe presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin shfaqën kënaqësinë për raportet e reja midis dy vendeve.
Gjatë një ligjërate para studentëve të Sant Petersburgut, presidenti George Bush tha se Shtetet e Bashkuara dhe Rusia “tash janë miq” dhe ka perënduar “kujtesa si armiq” nga peridha e Luftës së Ftohtë, kurse Putin tha se gjatë kësaj vizite u arritën të gjitha objektivat.
Dy presidentët nënshkruan dje Marrëveshjen për reduktime të mëdha të dyanëshme të arsenaleve bërthamore.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara niset nesër për në Francë , për bisedime me presidentin Jacques Chirac.
XS
SM
MD
LG