Ndërlidhjet

SHKUP


Maqedonia dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar nuk arritën ujdinë për aranzhmanet e reja mbështetse finansiare, që do të vonojë edhe ndihmën Perëndimore, por negociatat do të vazhdojnë gjatë tetorit.
Pikat kryesore kontestuese për dështimin e negociatave dyjavëshe me FMN-në kanë qenë planet e qeverisë së Maqedonisë që të kompenzojë depozitorët në shemat e dështuara piramidale dhe të rrisë pagat e punonjësve në sektorin publik.
“Kjo politikë rëndon buxhetin dhe si pasojë deficiti buxhetor për 2002 do të tejkalojë caqet e dakorduara”, tha zyrtari i FMN-së, Franek Rozwadowski.
XS
SM
MD
LG