Ndërlidhjet

MOSKË


Liderët e komunitetit mysliman të Rusisë dënuan terrorizmin që bëhet në emër të Islamit.
Myftiu suprem i Rusisë,Talgat Tadzhuddin tha se klerikë ekstrem myslimanë janë “trullosur” nga lëvizje të tjera tjera. “As Islami dhe as individët myslimanë nuk janë kundër mbarë njerëzimit. Sikurse në çdo vend e në çdo fe ka besimatarë që i përmbahen besimit tradicional dhe ka edhe ekstremistë”,tha Mzftiu Tadzhuddin.
Eprorët e komunitetit mysliman të Rusisë u mblodhën të nënshkruajnë një deklaratë me të cilën dënojnë sulmet e 11 shtatorit në Shtetet e Bashkuara dhe bombardimet e fundit në Rusi për të cilat fajsohen ekstremistë myslimanë.
XS
SM
MD
LG