Ndërlidhjet

KISHINAU


Gjyqi Kushtetues i Moldavisë e ka hedhur poshtë vendimin e mëparshëm të parlamentit, sipas të cilit të gjitha dokumentat e qytetarëve do të duhej të jenë në gjuhët moldave dhe rusishte.
Parlamenti i Moldovës, kryesisht i dominuar nga komunistët vitin e kaluar votoi që gjuha ruse të jetë gjuha e dytë zyrtare në këtë republikë.
XS
SM
MD
LG