Ndërlidhjet

LONDËR


Presisdenti i Egjiptit, Hosni Mubarak në rrugë për në Shtetet e Bashkuara,bisedoi në Londër me kryeministrin Britanik, Toni Bler dlidhur me konfliktin Izraelito- palestinez, e tha se vetëm negociatat paqësore mund tu japin shpresë njerëzve paqësorë nga të dy palët.
Në konferencën e përbashkët për shtyp kryeministri Blair lidhur me zgjidhjen eventuale të konfliktit tha.
“Zgjidhja e vetme më në fund fillon nga dy piknisje të fiksuara parimesh-Izraeli i bindur në sigurinë e tij, i njohur jo vetëm nga palestinezët por edhe nga bota arabe dhe bota e jashtëme, dhe një shtet i zbatueshëm palestinez.Nuk mund të bëj negociatat këtu dhe asqë mundet kushdoqoftë, por nëse pajtohemi për këto parime fikse, atëherë njerzit mund të ulen dhe të punojnë se si ti arrijmë ato, tha kryeministri britanik.
XS
SM
MD
LG