Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner, në prak të trevjetorit të arritjes së Kombeve të Bashkuara dhe NATO-s në Kosovë ka thënë se “multi-etniciteti është çelësi që Kosova të mund t,i bashkohet institucioneve evropiane”.
Në një intervistë për Rojters, Steiner ka thënë se po përmirësohen prospektet për kthimin e serbëve të shpërngulur, por ka shfaqur kundërshtim të matur ndaj projekteve “artificiale” për kthimin në shkallë të gjërë në vise ku ata nuk kanë banuar më parë.
Ai ka thënë se do të ishte më mirë të ndërtohet një klimë në të cilën serbët do të ndiheshin më të rehatosur lidhur me kthimin.
XS
SM
MD
LG