Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sot skadoi zyrtarisht Marrëveshja 30 vjeç e vjetër për Raketat Antibalistike e vitit 1972, nëshkruar nga Ushingtoni dhe Moska, ndërkohë që Shtetet e Bashkuara tash më kanë filluar punët për sistem të ri të mbrojtës raketor.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush ka thënë se Marrëveshja e kishte humbur relevancën strategjike me përfundimin e Luftës së Ftohtë.
Rusia me “keqardhje” e priti vdekjen e kësaj Marrëveshje, siç tha ministri i Jashtëm Igor Ivanov, por ka ndërmend të punojë që të “minimizojë”, siç u shpreh , pasojat negative të këtij zhvillimi.
XS
SM
MD
LG