Ndërlidhjet

UISTLER/KANADA


Ministrat e Jashtëm të Grupit të 7 vendeve më të industrializuara plus Rusisë debatuan për mos-liferimin, kontrollimin e armëve dhe çarmatimin dhe si ta bëjnë të pamundur që terroristët të fusin në dorë armë për zhdukje në masë.
Ministrat veçanërisht diskutuan për ndihmën që duhet dhënë Rusisë gjatë 10 viteve që atje të sigurohen mirë materialet radioaktive.
Egzistojë brenga gjithnjë e më të mëdha se substanca radioaktive, që mund të përdoren për fabrikimin e të ashtuquajturave bomba të ndyta, apo sajimeve bërthamore, mbahen nën siguri të dobët në Rusinë pas-Sovjetike.
XS
SM
MD
LG