Ndërlidhjet

KABUL


LLoja Xhirga, apo Kuvendi i Madh tradicional i Afganistanit, zgjodhi Hamid Karzain udhëheqës shteti deri në zgjedhjet nacionale të vitit 2004.
Duke folur pas kandidimit, Hamid Karazai, i cili udhëhoqi qeverinë e përkohëshme, premtoi se do të punojë për paqën, sigurinë dhe pavarësisnë e Afganistanit.
“Nëse vëllezërit me zgjedhin mua, lufta jonë për paqë, siguri, stabilitet dhe bashkim kombëtar do të vazhdojnë. Paqa, siguria, pavarësia dhe integriteti territorial, nuk janë për t,u bërë kompromise, tha Karzai, i cili u angazhua edhe që të gjithë afganët të kenë prani në arsim dhe ushqim të mjaftuar.
XS
SM
MD
LG