Ndërlidhjet

JERUSALEM


Izraeli ka thŽnŽ se do tŽ ri-pushtojŽ pjesŽ tŽ territoritt palestinez nŽ Bregun PerŽndimor, dhe do ta mbajŽ pŽrderisa do tŽ vazhdojnŽ sulmet e palestinezŽve ndaj izraelitŽve.
Qeveria izraelite i bŽri kŽto komente pas sulmit tŽ djeshŽm vetŽvrasŽs nŽ njŽ autobus qŽ la tŽ vrarŽ 19 izraelitŽ.
PŽrgjegjŽsinŽ pŽr sulmin e morŽ pŽrsipŽr grupi militant Hamas.
Sot nŽ mŽngjes, trupat izraelite kanŽ hyrŽ nŽ qytetet Nablus dhe Kalkilia, ku kanŽ arrestuar tre militantŽ tŽ dyshuar palestinezŽ.
Izraeli tha se do ta ndryshojŽ mŽnyrŽn e pŽrgjigjes ndaj akteve tŽ terrorit.
XS
SM
MD
LG