Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ministrat e Jashtëm dhe zyrtarë të lartë të 9 vendeve nga Evropa jug-lindore shpallën si detyra qëndrore në rajon luftën kundër krimit të ortganizuar dhe terrorizmit.
Jugosllavi, Shqipëria, Bosnja, Bulgaria, Greqia, Maqedonia, Rumania, Turqia dhe Kroacia si vëzhguese, përshkruan krimin e organizuar si “armik numër një” gjatë konferencës së Procesit për bashkëpunim në Evropën jug-lindore në Beograd.
“Krimi i organizuar është kërcënimi më serioz ndaj paqës dhe stabilitetit ndërkombëtar, por gjithashtu edhe pengesë për proceset demokratike dhe reformat në rajon”, thuhet në deklaratën e përbashkët.
XS
SM
MD
LG