Ndërlidhjet

SEVILË


Liderët e Bashkimit Evropian në samitin e Sevilës diskutuan masat që synojnë frenimin e fluksit të imigrantëve ilegalë në vendet e Bashkësisë.”Evropës i nevojitet imigracioni, kurse ne na nevojiten të gjitha mekanizmat që garantojnë të drejtat e migrantëve që hyjnë legalisht në Bashkimin Evropian. Nevojitet të vendosim mekanizma integrimi të këtyre migrantëve në shoqërin tonë. E vetmja rrugë për ta bërë këte është mënyra e kujdesëshme dhe adekuate, duke shmangur në të njejtën kohë imigracionin ilegal”, tha ministri i Jashtëm i Spanjës, Josep Pique në konferencë shtypi.
Bashkimit Evropian ka hequr dorë nga plani për përdorimin e sanksioneve ndaj vendeve të treta, të cilat nuk ndihmojnë për frenimin e imigracionit ilegal.
XS
SM
MD
LG