Ndërlidhjet

NJU JORK


Gazeta “New York Times” raporton se sporat e antraksit të përdorur në sulmet bio-terroriste në Shtetet e Bashkuara vitin e kaluar kanë qenë të freskëta, të krijuara jo më herët se dy vite para se të dërgosheshin nëpërmjet postës.
Gazeta citon një zyrtar të lartë anonim qeveritar të ketë thënë se gjetja sinjalizon se kushdo që ka qenë prapa këtyre sulmeve, që lanë të vdekur pesë njrerës, mund të prodhojë edhe më tej antraks dhe të sulmojë sërish.
Presidenti George Bush dhe disa nga ndihmësit e tij fillimisht thanë se dyshonin që al Kaida mund të ishte prapa sulmeve me antraks, por një prototip-profili i FBI-së e portreton keqbërësin si mashkull të vetmuar me devijime shkencore dhe i disponuar keqas kundër shoqërisë.
XS
SM
MD
LG