Ndërlidhjet

UASHINGTON


Një studim i fundit thotë se njerëzit i shfrytëzojnë resurset e Tokës më shumë se sa që planeti mund t’i riprodhojë.
Në studimin e një shoqate ekologjike nga Kalifornia, që e ka publikuar Akademia Kombëtare e Shkencave, thuhet se Tokës i duhen 14 muaj për ta rikrijuar atë që njerëzit e konsumojnë brenda 12 muajve.
Studimi është mbështetur në të dhënat për shpenzimin vjetor të energjisë, të pyjeve dhe resurseve tjera natyrore.
XS
SM
MD
LG