Ndërlidhjet

KOPENHAGEN


Turqia duhet të realizojë reformat politike dhe ekonomike përpara se të nisë bisedimet për të hyrë në Bashkimin Evropian.
Ministri i jashtëm danez, Per Stig Mëller, vendi i të cilit merr kryesinë e Bashkimit Evropian javën tjetër, ka thënë se Turqia duhet të vendosë një sistem politik demokratik dhe të respektojë të drejtat e njeriut.
Këtu përfshihen heqja e dënimit me vdekje, respektimi i pakicës kurde dhe gjetja e një zgjidhje për ishullin e ndarë të Qipros.
XS
SM
MD
LG