Ndërlidhjet

PRAGË


Sipas raportit të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për fëmijët, asaj të refugjatëve dhe Organizatës për Siguri e Bashkëpunim në Evropë, rreth 100 mijë gra e vajza nga Shqipëria janë trafikuar në Evropën perëndimore për qëllime prostitucioni.
I njëjti raport pohon se në Kosovë ekzistojnë rreth 85 shtëpi publike. Shumica e viktimave, që punojnë si prostituta, vijnë nga Moldavia, Bullgaria, Rumania e Ukraina.
Disa policë ndërkombëtarë të Kombeve të Bashkuara në Kosovë janë nën hetime për përfshirje në trafik.
XS
SM
MD
LG