Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve sot zyrtarisht u bë e plotfuqishme pas mbështetjes nga 74 vendet dhe vërejtjeve të ashpra të Shteteve të Bashkuara.
Tribunali i parë i përhershëm për krimet e luftës i ka autorizimet të përndjekë individët e dyshuar për krime kudo në botë, nëse ata nuk akuzohen nga qeveritë e tyre.
Shtetet e Bashkuara e kundërshtuan formimin e gjykatës, me arsyetimin se paqëruajtësit amerikanë mund të jenë subjekte të përndjekjeve me motivacione politike.
XS
SM
MD
LG