Ndërlidhjet

HAGË


Pala jugosllave gjatë negociatave në Ramboulliet kishte marrë instrukcione të hedhë poshtë marrëveshjen, tha Wolfgang Petritsch, në gjykimin e sotëm të ish presidentit jugosllav Sllobodan Millosheviq, të akuzuar për gjenocid dhe krime të luftës në Kosovë.
Diplomati austriak Wolfgang Petritsch, i dërguari special i Bashkimit Evropian në Kosovë, gjatë konfliktit në vitet 1998-99, e akuzoi Millosheviqin për bllokimin e procesit të negociatave.
Nuk kishte fije dyshimi se një person i diktonte të gjitha, dhe ky ishte Millosheviqi, tha Petritsch.
Ai e citoi një anëtar të delegacionit jugosllav t’i ketë thënë se, nëse vjen deri te bombardimi i Jugosllavisë, atëherë do të pasojnë masakra në Kosovë.
Ishte fare e qartë se policia dhe ushtria jugosllave do të kryenin masakra në Kosovë, tha Wolfgang Petritsch.
XS
SM
MD
LG