Ndërlidhjet

VJENË


Në Vjenë filluan bisedimet dyditëshe ndërmjet sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan dhe ministrit të jashtëm të Irakut, Naji Sabri lidhur me lejimin eventual të kthimit të inspektorëve të armatimit në Irak. Para këtij takimi Kofi Annan tha “Iraku duhet të çarmatoset dhe pasi kjo të bëhet sanksionet do të tërhiqen. Për kushtet, kur dhe si do të hiqen sanksionet…do të diskutohet – tha Kofi Annan.
Ndërkaq, ministri i jashtëm i Irakut, Naji Sabri tha “ne erdhëm me qëllime të mira, me mirë-besim dhe jemi optimistë për arritjen e një zgjidhjeje gjithëpërfshirëse të çështjes së marëdhënieve Kombet e Bashkuara – Iraku” – tha Naji Sabri.
XS
SM
MD
LG