Ndërlidhjet

BUKURESHT


Kryeministrat e Rumanisë dhe Hungarisë sot do t’i fillojnë bisedimet rreth ligjit kontraverz hungarez, që parasheh ndihma sociale, ndihma në punësim dhe beneficione në fushën e arsimit për rreth 3.5 milionë hungarezët që jetojnë në vendet fqinje.
Rumania e ka cilësuar ligjin si diskriminues, duke argumentuar se hungarezët etnikë do të gëzojnë beneficione, që u mohohen qytetarëve tjerë rumunë.
XS
SM
MD
LG