Ndërlidhjet

NJU JORK


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara është pajtuar njëzërit që përkohësisht të bëjë përjashtimin nga Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve, të paqëruajtësve, të cilët vijnë nga vendet që nuk janë nënshkruese të marrëveshjes për gjykatën.
Votimi i dha fund debatit tre javësh rreth kërcënimeve të Shteteve të Bashkuara për t’i vënë veto misioneve të paqëruajtësve nga organizata botërore.
Fill pas miratimit të rezolutës mbi gjykatën, këshilli menjëherë e miratoi edhe rezolutën për misionin e Bosnjes, dhe për siujdhesën Prevllaka.
XS
SM
MD
LG