Ndërlidhjet

JERUSALEM


Prokurori i Përgjithshëm i Izraelit, Elyakim Rubinstein, ka bërë të ditur se nuk ka mbështetje ligjore dëbimi i të afërmve të atentatorëve vetvrasës nga Bregu Perëndimor për në Rripin e Gazës.
kemi kërkuar nga Gjykata e Lartë të parandalojë hapin e pamundur të dëbimit të njerëzve të pafajshëm. E vetmja arsye për këtë dbim është lidhja biologjike mes të afërmve dhe atentatorëve vetvrasës, çfarë nuk justifikon deportimin”, ka deklaruar Lea Tsemel, avokatja e familjeve.
Zyrtarët izraelitë kanë thënë se do të veprojnë në përputhje me vendimin e prokurorit të Përgjithshëm.
XS
SM
MD
LG