Ndërlidhjet

BEOGRAD


Serbia dhe Mali i Zi kanë bërë pak përparim lidhur me ripërcaktimin e federatës, sipas marrëveshjes së arritur në mars me ndërmjetësimin e shefit të diplomacisë evropiane Javier Solana.
Kështu kanë bërë të ditur zyrtarët e Serbisë dhe Malit të Zi, të cilët po punojnë për realizmin e marrveshjes.
“Pa ndërmjetësimin e sërishëm të Solanës nuk do të jetë e mundur të arrihet ndonjë marrëveshje”, ka deklaruar zëvendëskryeministri serb, Zarko Koraç.
ANKARA
Kryeministri turk, Bulent Eçevit, ka thënë se zgjedhjet e parakohshme do të ndikojnë në përgatijet e nevojshme për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian.
Sipas Eçevit zgjedhjet e parakohshme të planifikuara për në nëntor kufizojnë kohën e nevojshme për miratimin e legjistlacionit të kërkuar nga BE-ja.
XS
SM
MD
LG