Ndërlidhjet

ÇARLESTON


Presidenti amerikan George Bush, gjatë fjalës së tij të mbajtur sot në Charleston ka thënë se do të aprovojë të martën legjistlacionin mbi dënimet e reja ligjore lidhur me korrupsionin, mashtrimin në llogaritë e korporatave.
Këto hapa erdhën pas një sërë skandalesh që kanë përfshirë korporata e mëdha amerikane, mes të cilave Enron dhe Uorld Com.
Megjithatë Bush theksoi qëndrueshmërine e ekonomisë amerikane.
“Ne kemi përparime në ekonomi. Themeli i rritjes ekonomike është i fortë në Amerikë, pasi përqindjet e interesit janë të ulta, inflacioni është i ulët dhe politikat monetare e fiskale të plota”, tha Bush.
XS
SM
MD
LG