Ndërlidhjet

MITROVICË


Rreth 3000 serbë dolën në rrugë që të protestojnë tentim-arrestimin e Millan Inanoviqit ditë më parë,i akuzuar nga prokurori ndërkombëtar në Kosovë për tentim vrasje gjatë trazirave të mëherëshme në ate qytet kur u plagosën 22 policë.
Në mitingun që mbajtën ata , Marko Jakshiq ka kërkuar “mbështetje të fortë” nga kryeministri i Srebisë, Zoran Xhinxhiq dhe ka bërë thirrje për kthimin e ushtrisë dhe policisë serbe në Kosovë.
Ndërkohë në Prishtinë, autoritetet e UNMIK-ut, përsëritën thirrjen që Ivanoviq të dorëzohet, duke theksuar se ai është njeri i kërkuar, por i akuzuari rrefuzon.
XS
SM
MD
LG