Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti jugosllav, Vojisllav Koshtunica ka vlerësuar se akuza kundër Millan Ivanoviqit, ka “prapavijë politike” dhe se “arrestimni i tij mund të shpie tek frikësimi dhe eliminimi i oazës së fundit multietnike në Kosovë, e kjo është Mitrovica veriore”, siç ka thënë ai.
Koshtunica thotë se “ku të ishte fati që edhe bashkësia ndërkombëtare të kishte bërë në planin e multietnicitetit aqë sa është bërë në pjesën veriore të Mitrovicës”.
“Nëse nuk do të jetë Mitrovica veriore, nuk do të jetë dhe vështirë se do të mbesë edhe ajo pjesë e bashkësisë nacionale serbe në Kosovë”, ka thënë presidenti jugosllav.
XS
SM
MD
LG