Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kryeshefi i Shtabit të përbashkët të forcave të armatosura të Shteteve të Bashkuara, gjenerali Richard Myers deklaroi se madje edhe nëse Iraku ka ndërmend të ri-pranojë inspektorët e Kombeve të Bashkuara për armatimin, regjimi i presidentit Saddam Hussein me gjasë do të mbesë kërcënim për botën.
Gjnerali tha se shërbimet e zbulimit besojnë se regjimi i Irakut akoma po punon për të zhvilluar armë kimike, biologjike dhe bërthamore.
Çfardo kontrolli i vëzhguesve të Kombeve të Bashkuara me gjasë do të jetë joefektiv derisa Iraku mundet shumë lehtë të fshehë sistemet me të rrezikëshme, tha Myers.
XS
SM
MD
LG