Ndërlidhjet

PRISHTINË


Trupat britanike pranë forcës paqëruajtëse të ushëhequr nga NATO në Kosovë e kanë forcuar sigurinë si pasojë e një informate për një rrezik të rritur ndaj ushtarëve të KFOR-it, ka deklaruar zëdhënësi i forcave britanike , koloneli Rough.
“Rojet e objekteve dhe kampeve të KFOR-it tani mbajnë helmeta dhe jelekë-anti-plumb si rezultat i informatës që kemi marrë për një rrezik të shtuar ndaj ushtarëve të KFOR-it”, i ka deklaruar koloneli një korespondenti të kësaj radioje.
Ndërkaq komandanti britanik në pjesët qendrore të Kosovës, brigadieri Simon Mayall, thotë se “egziston një kërcënim i paspecifikuar se njerës planifikonin të vënë në cak KFOR-in”.
Mayall thotë se kërcënimi mund të dalë nga ngjarjet “globale po aq edhe nga ato rajonale dhe lokale”.
XS
SM
MD
LG