Ndërlidhjet

PRISHTINË


Komandanti i KFOR-it, gjenerali Marcel Valentin thotë se ka shikuar zhvillime pozitive në Kosovë, dhe pretë reduktim të dukshëm të nevojës për paqëruajtës gjatë katër viteve të ardhëshme.
Në një intervistë për Agjencinë gjermane të lajmeve, Valentin ka ngurruar të spekulojë për datën e saktë, por ka deklaruar se në “katër vitet e ardhëshme” vetëm 2000 nga 32 mijë paqëruajtësit aktual, do të mbesin në Kosovë.
Një tërheqie e këtillë do të kushtëzohet me marrjen e përgjegjësive të veta nga autoritetet vendore, ka thënë komandanti, duke shtuar se ka shikuar hapa inkurajuese përpara- gjatë 10 muajve të komandës së tij.
XS
SM
MD
LG