Ndërlidhjet

DREZDEN/BUDAPEST


Pas disa ditë vërshimesh katastrofale,niveli i ujrave të lumit Elba filloi të ulet në Drezden,por
fronti i vërshimeve shkon në drejtim të qytezave Torgau, Pratau, Wittenberg, Magdeburg.
Kancelari gjerman , Gerhard Schroeder takohet me liderët e Austrisë, Çekisë dhe Sllovakisë, bashkë me presidentin e Komisionit Evropian, Romano Prodi, që të diskutojnë se si mund të punojnë bashkërisht për shpërndarjen fondeve në rajonet e prekura nga vërshimet.
Në Hungari, mbi 20 mijë puntorë përforcojnë brigjet e lumit Danub, që pritet të arrijë nivelin rekord të ujit sot pas dite.
XS
SM
MD
LG