Ndërlidhjet

MOSKË


Më se 100 persona kanë humbur jetën nga pasojat e përplasjes së helikopterit transportues ushtarak rus në Çeçeni. Sipas hetimeve të para duket sikur helikopteri është rrëzuar nga të shtënat e kryengritësve çeçenë në çastin kur ky mjet transportues ishtarak po i afrohej selisë së armatës ruse në Kankalë afër Groznit.
Disa zyrtarë rusë kanë paraqitur dyshime për një gabim të mundshëm teknik të makinës apo për tejngarkimin e helikopterit. Në web sajtin e tyre, kryengritësit çeçenë kanë thënë se ata e kanë goditur dhe rrëzuar helikopterin.
XS
SM
MD
LG