Ndërlidhjet

ASTANA


Gjenerali amerikan, Tommy Franks ka deklaruar në kryeqytetin e Kazakstanit se përçarjet dhe rivalitetet fraksionale kërcënojnë stabilitetin e qeverisë kalimtare të Afganistanit dhe duhet të mënjanohen me qëllim të arritjes së sigurisë në vend.
“Egzistojnë njëmend çështje lidhur me sigurinë në Afganistan. Afganistani nuk ka patur paqë për shumë vite dhe brenda vendit ka një shumicë grupesh të cilat do të vazhdojnë të luftojnë për pushtet”, ka thënë komandanti i forcave të Shteteve të Bashkuara në Afganistan, Azinë Qendrore dhe në Gjirin Persik, gjenerali Tommy Franks.
XS
SM
MD
LG