Ndërlidhjet

BEOGRAD


Nën masa të mëdha sigurie, Serbia nisi prap për në Rusi një sasi të madhe lënde të pashfrytëzuar për reaktor nuklear që e kishte marrë Jugosllavia në vitin 1976 nga Bashkimi Sovjetik për qëllime hulumtuese në institutin bërthamor Vinçi.
Reaktori në Vinçi ishte zhvilluar në vitetet e herëshme të 1950-ta, por ishte shkatërruar në vitet e herëshme të 1980-ta.
Shtetet e Bashkuara dhanë rreth 10 milion dollarë për të ndihmuar në programin e shkatërrimit të reaktorit.
Ministri për Teknologji, Shkencë dhe Zhvillim Dragan Domazet tha se sasia e karburantit që transportohej prap në Rusi, mund të shfrytëzohet për zhvillimin e “së paku dy armëve bërthamore”.
XS
SM
MD
LG