Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti Vlladimir Putin kritikoi armatën për neglizhencë për shkak të rrëzimit të helikopterit ushtarak të tipit Mi-26 në Çeçeni, ndëkohë që Rusia kishte ditë zie për 116 ushtarët e vararë.
“Duhet të nxjerrim konkluzione serioze nga analiza e këtij rrëzimi dhe atyre të mëparëshme, pa marrë parasysh konsekuencat”, ka thënë Putin, i cili thirri në Kremlin ministrin e Mbrojtjes, Sergei Ivanov.
Kryengritësit separatistë çeçenë pohojnë se ata rrëzuan helikopterin të hënën e kaluar, kurse hetuesit vazhdojnë të mbledhin prova nëse helikopteri ishte rrëzuar nga ndonjë sulm apo për shkak të defekteve ose stërngarkimit me 147 trupa.
XS
SM
MD
LG