Ndërlidhjet

UASHINGTON


Transferimi i uraniumit nga instituti jugosllav Vinçi në Rusi, prej nga ishte marrë në vitet e mëherëshme, është fillimi i operacionit të Shteteve të Bashkuara për mënjanimin e uraniumit të fisnikëruar nga 24 reaktorë hulumtues në 16 vende, që të mosë arrijë në duar të gabuara, kanë thënë zyrtarët e Stejtdemartmenti amerikan.
Qveria amerikane e ka ndihmuar me tre milionë dollarë transportin e uraniumit nga Vinçi për në Rusi, i cili ka qenë i mjaftueshëm për sajimin e dy bombave atomike.
“Egzistojnë vende dhe njerës që duan të fusin në dorë armë për zhdukje në masë dhe ne do ti ndalojmë sa herë që do të mundemi”, ka thënë zyrtari amerikan.
XS
SM
MD
LG