Ndërlidhjet

GRAÇANICË


Iniciativa qytetare serbe, SPAS, e udhëhequr nga Sllavisha Kostiq, nga një tubim i mabjtur në Graçanicë u ka drejtuar thirrje organeve shtetërore serbe-jugosllave, partive politike shqiptare dhe bashkësisë ndërkombëtare që Kosova të ndahet.
Nga ana tjetër, Këshilli kombëtar serb në komunikatën nga mbledhja e djeshme thotë se çfarëdo ndarje do të ishte tragjike për popullin, veçanërisht për serbët.
Autoritetet ndërkombëtare kanë theksuar vazhdimisht se nuk ka kurrfarë ndarje, kantonizim apo enklavizim të Kosovës.
XS
SM
MD
LG