Ndërlidhjet

NIKOZI


Revista ‘Studimet ekonomike për Lindjen e Mesme’ bën të ditur se tregtia ndërkufitare mes Irakut dhe Turqisë e vendeve të tjera të Gjirit, ka rënë me mbi 50% të eksporteve irakene të naftës.
Kjo humbje i është shkaktuar Irakut si rrjedhojë e konfliktit për çmimet me Kombet e Bashkuara.
Sipas programit ‘naftë në këmbim të ushqimeve’, Iraku mund të përdorë të ardhurat nga shitja e naftës për të blerë ushqime dhe barna për shtetasit e vet.
XS
SM
MD
LG