Ndërlidhjet

ELSINOR


Ka vazhduar në Elsinor të Danimarkës takimi i ministrave të jashtëm të Bashkimit Evropian, ku sot është diskutuar plani danez për paqen në Lindjen e Mesme.
Plani ka tre faza dhe parasheh krijimin e shtetit palestinez në vitin 2005.
Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Sem Megid, tha se plani danez është mbështetur nga pjesëmarrësit.
Gjatë takimit, ku është diskutuar dhe kundërshtimi amerikan për Gjykatën Ndërkombëtare të krimeve të luftës, Britania e Madhe dhe Italia kanë shfaqur shenja se do të nënshkruajnë marrvëveshje dypalëshe me Uashingtonin, e cila i jep paqeruajtëve amerikane imunitet nga kjo gjykatë.
XS
SM
MD
LG