Ndërlidhjet

ELSINOR, Danimarkë


Krijimi i fondit në ndihmë të viktimave të katastrofave natyrore dhe mbështetja e planit danez për paqe në Lindjen e Mesme, që parasheh krijimin e shtetit palestinez deri në vitin 2005 – janë dy çështjet madhore për të cilat ministrat e jashtëm të Bashkimit Evropian arritën konsensusin në takimin joformal të Elsinorit.
Gjatë takimit, ku është diskutuar dhe kundërshtimi amerikan për Gjykatën Ndërkombëtare të krimeve të luftës, Britania e Madhe dhe Italia kanë shfaqur shenja se do të nënshkruajnë marrvëveshje dy-palëshe me Uashingtonin, çka u jep paqeruajtëve amerikane imunitet nga kjo gjykatë.
XS
SM
MD
LG