Ndërlidhjet

JERUSALEM


Gjykata supreme izraelite ka gjykuar se të afërmit e militantëve palestinezë mundë të dëbohen nga Bregu perëndimor në Brezin e Gazës, nëse dëshmohet se paraqesin kërcënim për sigurinë.
Gjykata thotë se Bregu perëndimorë dhe Brezi i Gazës përbëjnë një territor, prandaj dëbimet nuk janë shkelje e Konventës së Gjenevës që ndalon shpërnguljen me forcë.
Amnesty International kritikoi vendimin si “shkelje të rëndë të njërit nga parimet më themelore të ligjit ndërkombëtar për të drejtat e njeriut”.
XS
SM
MD
LG