Ndërlidhjet

HAGË


Vrasja e civilëve nga forcat serbe në Kosovë ka qenë aqë flagrante dhe me përmasa të gjëra sa që politikanët serbë doemos duhet të dinin për to, ka dëshmuar një ish gjeneral britanik në procesin gjyqësor kundër Sllobodan Millosheviqit në Tribunaline Hagës për krime lufte.
Gjenerali Peter de la Billiere, i njohur më mirë si komandant i trupave Britanike në luftën e Gjirit të vitit 1991, dëshmoi kundër ish presidentit jugosllav si një ekspert për hallkat e komandimit ushtarak.
Prokurorët shpresojnë se dëshmia e de la Billiere do të japë lidhjen midis Millosheviqit dhe aksioneve të trupave të tij në Kosovë.
XS
SM
MD
LG