Ndërlidhjet

UASHINGTON


Dy zyrtarë më të lartë amerikanë, nënpresidenti Dick Cheney dhe sekretari i Mbrojtjes, Donald Rumsfeld u vunë sot në mbrojtje të politikës së Shteteve të Bashkuara lidhur me ndryshimin e regjimit në Irak.
Dick Cheney u deklaroi mediave amerikane se presidenti irakian Saddam Hussein po përpiqet “aktivisht dhe agresivisht” që të ndërtojë bombën atomike. Nënpresidenti ka argumentuar se Shtetet e Bashkuara do të ishin të justifikuara të sulmonin e para kundër cilës do qeverie që mund të planifikonte të sulmojë Amerikën.
Donald Rumsfeld tha se të vetmen zgjedhje që Uashingtoni nuk e ka, kjo është “të mos bëjë asgjë”.
XS
SM
MD
LG