Ndërlidhjet

BERLIN


Shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner thotë se “statusi përfundimtarë i Kosovës akoma është çështje e hapur” dhe për te “vendim mund të marrë vetëm Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara, dhe kjo është “dallimi vendimtar midis gjendjes në Bosnjë dhe në Kosovë”.
Në një intervistë për të përditëshmen gjermane, “Berliner Zeitung”, Steiner ka thënë se “kantonizimi apo çfarëdo ndarje tjetër territortiale do të ishte helm për Kosovën”.
Kryeadministratori Steiner ka thënë se në Kosovë nuk egzistojnë forca të cilat kanë qëllim të destabilizojnë Maqedoninë apo cilindo shtet tjetër.
Steiner ka thënë se “në gjithë Ballkanin akoma egzistojnë forca ekstremiste dhe për këte arësye është tepër i rëndësishëm bashkëpunimi politik rajonal”.
XS
SM
MD
LG