Ndërlidhjet

PRAGË


Çfarëdo aksion i njëanëshëm i Shteteve të Bashkuara kundër Irakut po kundërshtohet gjithnjë e më shumë, por po shtohen edhe kërkesat për një rol më të madhë të Kombeve të Bashkuara lidhur me çështjen irakiane.
Raportohet se Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush dhe kryeministri britanik, Tony Blair kanë ndërmend që t,i japin Kombeve të Bashkuara “shansën e fundit” për t,u marrë vendosmërisht me Irakun.
Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell ka thënë se Bush rezervonë për vete të drejtën që të inicojë operacione kundër Irakut.
XS
SM
MD
LG