Ndërlidhjet

SHKUP


Një regjistrim i ri i popullsisë është paraparë të nisë në Maqedoni më 1 nëntor, bëjnë të ditur burimet e zyrës së statistikave në Shkup.
Regjistrimi i fundit i bërë në 1994, sipas të cilit 66 për qind e popullsisë ishin maqedonas sllavë dhe 22.7% shqiptarë nuk është pranuar nga shqiptarët.
Sipas marrëveshjes së Ohrit punësimi në sektorin publik duhet të jetë në përputhje me përbërjen e popullsisë, ndaj për këtë arsye ky regjistrim është i rëndësishëm.
XS
SM
MD
LG