Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush, ka thënë para Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara se aksionet ushtarake kundër Irakut mund të rezultojnë të pashmangshme, nëse Këshilli i Sigurimit nuk e detyron Sadam Huseinin të çarmatoset.
Por Sekretari i Përgjithshëm i OKB-ve, Kofi Anan, tha se ‘vetëm Kombet e Bashkuara mund të autorizojnë përdorimin e forcës dhe se vetë-mbrojtja është e drejtë e patjetërsueshme e çdo vendi’.
XS
SM
MD
LG