Ndërlidhjet

GAZA


Heret në mëngjez trupat izraelite hynë përkohësisht në dy kampe refugjatësh palestinezë dhe shkatërruan gjashtë uzina që thotë se shfrytëzoheshin nga grupi militant Hamas për sajimin e projektilëve. Trupat arrestuan 18 palestinezë, kurse një u vra gjatë konfrontimeve.
“Pas vrasjes së mbi 500 izraelitëve dhe plagosjes së mijëra të tjerëve, Izraeli nuk ka zgjedhje tjetër veçse të ndëhyjë në qytetet palestineze dhe në rrethinën e tyre me qëllim të parandalimit të sulmeve. Do të ishte e preferuar që palestinezët që t,i martrin çështjet e sigurisë në duart e tyre, por ata kanë dështuar krejtësisht që të veprojnë kështu dhe prandaj Izraeli po vepron tani”, ka komentuar Dore Gold, këshilltar i kryeministrit Ariel Sharon.
XS
SM
MD
LG