Ndërlidhjet

LONDËR


Disa mijëra myslimanë janë tubuar në Londër në një konferencë islamike që të dikutojnë rolin e vendeve Islame pas sulmeve të 11 shtatorit të vitit të kaluar në Shtetet e Bashkuara.
Konferencën e ka organizuar Hezb-ut Tahrir, një grup islamik që bën thirrje për krijimin e një kalifati Islamik në vendet tradicionale islame.
Grupi thotë në një komunikatë se nga myslimanët është kërkuar që të zgjedhin midis pranimit të kapitalizmit dhe botëkuptimeve të tija kolonialiste apo të konsiderohen terroristë.
XS
SM
MD
LG