Ndërlidhjet

JERUSALEM


Mbi 200 izraelitë të thirrur në shërbimin ushtarak kanë nënshkruar një peticion që ia kanë drejtuar udhëheqësve më të lartë të vendit me të cilin refuzojnë që të shërbejnë në një “armatë okupuese”, siç e quajnë ata.
Nënshkruesit e peticionit akuzojnë Izraelin “të ketë bërë krime lufte dhe shkelur të drejtat e njeriut” në territoret palestineze.
Në peticion thuhet se okupim është “të shtrëngosh palestinezët deri në dëshprim dhe provokoshë akte terrorizmi”.
XS
SM
MD
LG