Ndërlidhjet

SANGAKAL, Azerbajxhan


Presidentët e Azerbajxhanit, Gjeorgjisë dhe Turqisë, morrën pjesë në ceremoninë e përurimit të një terminali nafte në rrethinat e Bakusë, që shënon fillimin e ndërtimit të tubacioneve që do të transportojnë rezervat e naftës së pellgut Kaspik në Turqi dhe më pas në Evropë.
Presidenti i Azerbajxhanit, Hajdar Aliev, tha se projekti 1 mijë e 700 kilometra i gjatë do ta lidhë ekonomikisht dhe politikisht vendin me Turqinë.
XS
SM
MD
LG